Datum objave: 04. 07. 2022.

Outsourcing HR agencije za iskanje delavcev za zaposlitev (4 ure ali 8 ur)

 

Outsourcing je izraz, ki se nanaša na najem zunanjega izvajalca za izvajanje različnih dejavnosti, ki so v podjetjih nepogrešljive. To lahko na primer vključuje najem zunanjega računovodskega servisa ali strokovnjakov za pravo. Podjetje se tako lažje osredotoči na svojo primarno dejavnost, kar pripomore k poslovni uspešnosti.

Ker gre za specializiranega zunanjega izvajalca, bo delo opravljeno hitreje in bolje. Ena od najpomembnejših prednosti, ki jih prinaša outsourcing, je prav prihranek časa. Med izvajalce, ki jih je mogoče najeti za zunanje izvajanje dejavnosti, spada tudi agencija za zaposlitev, ki vam pomaga pri iskanju najustreznejšega kadra – ne glede na to, ali potrebujete nekoga, ki bo prisoten 8 ur, ali pa je v igri zaposlitev za polovični delovni čas (4 ure).

Agencija za zaposlitev: zakaj se je smiselno odločiti za outsourcing

S pomočjo agencije, ki mora za izvajanje dejavnosti pridobiti dovoljenje Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS, je mogoče povsem nadomestiti potrebo po kadrovskem oddelku znotraj podjetja. To pomeni, da outsourcing prispeva k optimizaciji stroškov. Ko boste potrebovali nove okrepitve, se boste preprosto obrnili na agencijo, ki bo iz velike baze izbrala najprimernejše kandidate, nato pa poskrbela za nadaljnjo selekcijo, dokler ne pridete do idealnega kandidata. Tako ne bo potrebno zamudno pregledovanje življenjepisov, obenem pa vam bodo prihranjeni razgovori z večjim številom kandidatov, testiranja itn.

Outsourcing poskrbi, da je postopek za vas bistveno krajši in manj naporen – še posebej, ker bo agencija med drugim poskrbela za urejanje dokumentacije, zdravniške preglede, prijavo zavarovanja ipd. Hkrati pa vam je zagotovljen strokovno usposobljen, izkušen kadar, ki bo resnično najustreznejši za razpisano delovno mesto.

Možna zaposlitev za polovični delovni čas oziroma za 4 ure

Sodelovanje z agencijo oziroma »kadrovski outsourcing« pride v poštev pri najrazličnejših vrstah delovnih mest in ne glede na obseg vaših potreb po dodatnih kadrih – možna je denimo polovična zaposlitev (4 ure) oziroma zaposlitev za polovični delovni čas. Ne glede na to, ali bo šlo za zaposlitev za polovični delovni čas, torej za 4 ure, ali za polnega, bo delavec pogodbo o zaposlitvi (polovični ali polni) sklenil z agencijo. Ta pa z uporabnikom storitve oz. s podjetjem, ki se je odločilo za outsourcing, sklene pogodbo o zagotavljanju delavcev.

Outsourcing je med drugim zelo koristen, če iščete kandidata z zelo specifičnim naborom znanja in izkušenj. V tovrstnih primerih pride v poštev rekrutiranje ozirom »headhunting«. Specializiran rekruter se ne bo osredotočal samo na baze brezposelnih kandidatov, ampak bo potencialne kandidate iskal tudi med osebami, ki so že zaposlene, vendar bi jih lahko zanimali novi izzivi.